Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αθωωτική η απόφαση του Εφετείου...

....για το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή και το Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου για την υπόθεση της γλίστρας στην παραλία της Κιτέζας

Αθώους έκρινε το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή και το Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου, καθώς και το Γενικό Γραμματέα και το Διευθυντή Περιβάλλοντις της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί μήνυση από την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετά από δύο συνεδριάσεις του την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, αθώωσε τους κατηγορουμένους, οι οποίοι βαρύνονταν με την κατηγορία ο μεν Νομάρχης και οι υπάλληλοι της Νομαρχίας για μη νομιμότητα στην έκδοση άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη ράμπα ανέλκυσης μικρών σκαφών (γλίστρα) στην παραλία της Κιτέζας (41,5ο χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου), ο δε Δήμαρχος Σαρωνικού για ηθική αυτουργία στην έκδοση της εν λόγω άδειας.


Σύντομο ιστορικό της υπόθεσης: Το συγκεκριμένο έργο κατασκευάστηκε το 1999 με νόμιμη άδεια που είχε εκδώσει ο τότε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής κ. Μιχάλης Κυριακίδης. Το 2005 έγινε καταγγελία από την ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε. προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) για περιβαλλοντικές παραβάσεις στην κατασκευή του έργου, δηλαδή η ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ κατήγγειλε το Δήμο Καλυβίων ότι δεν είχε πάρει έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Για το λόγο αυτό (περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου), ο Δήμος απευθύνθηκε το 2006 στην αρμόδια υπηρεσία (Περιφέρεια Αττικής) και στη συνέχεια ο φάκελος του έργου διαβιβάστηκε στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής λόγω του ότι επρόκειτο για ένα μικρής κλίμακας έργο, η οποία ενέκρινε την εφεξής (και όχι αναδρομική) αδειοδότηση του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο (γλίστρα), ο πρώην Δήμαρχος Καλυβίων και νυν Δήμαρχος Σαρωνικού έχει ήδη αθωωθεί δύο φορές μετά από μηνύσεις που του υπέβαλλε ο κ. Μαντωνανάκης.

Και αυτή η μήνυση – η οποία στερείται βασιμότητας καθώς η κατασκευή της ράμπας ανέλκυσης σκαφών είναι νόμιμη από κάθε πλευρά - είναι ενταγμένη στις συνεχείς διώξεις που εξαπολύει η ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε. δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της κ. Παντελή Μαντωνανάκη, τόσο σε βάρος του Νομάρχη κ. Λεωνίδα Κουρή, ο οποίος δε νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες και αυθαίρετες κατασκευές που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης του Grand Resort στο χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όσο και κατά του Δήμου Καλυβίων και του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου προσωπικά για τον αγώνα που πραγματοποιεί να παραμείνουν ελεύθερες και ανοιχτές για όλους τους πολίτες οι παραλίες της περιοχής.
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: