Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η βιολογική ασπιρίνη, το νέο κρητικό επίτευγμα

Κάψουλες, που συνδυάζουν κρητικά βότανα με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη, συνιστούν τις νέες βιολογικές ασπιρίνες Κρήτης, που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το νέο φάρμακο, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη αποτελείται από τρία κρητικά βότανα διαλυμένα στο λάδι, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ιδιότητες που ακόμα και σήμερα θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα τρία αυτά βότανα παραμένουν το επτασφράγιστο μυστικό της ομάδας των επιστημόνων, καθώς το φάρμακο αυτό αποτελεί παγκόσμια πατέντα, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr.

Οι επιστήμονες δεν στοχεύουν στην αντικατάσταση της παραδοσιακής ασπιρίνης, αλλά στην προώθηση στη αγορά, ενός φυσικού φαρμάκου από την κρητική γη. Τα υλικά από τα οποία αποτελείται κάθε κάψουλα δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσιάσει επιπτώσεις στην υγεία και η δοσολογία που θα συστήνεται 2-3 την ημέρα.

Η κρητική ασπιρίνη προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, ρίχνει τον πυρετό και έχει αναλγητικές ιδιότητες. Σύμφωνα με όρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, η τιμή της δεν θα ξεπερνά το 1 ευρώ.

Μία πρόταση του kala-nea.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: