Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Εβδομάδα νέας ταλαιπωρίας στις συγκοινωνίες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς -πλην του Μετρό και του τραμ- αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο.

Διάλογος με το επιβατικό κοινό σε ομηρία δεν μπορεί να γίνει, διαμηνύει το υπουργείο Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στο Τραμ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει ο διάλογος, ενώ οι ενώσεις των υπολοίπων συγκοινωνιών μετέχουν μεν στο διάλογο, συνεχίζουν δε τις κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα:

- Αύριο Δευτέρα 17 Ιανουαρίου,
τα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και
τα τρόλεϊ από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

- Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου
ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργήσει από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 4:00 το απόγευμα.

- Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου
τα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και
τα τρόλεϊ από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

Ο διάλογος

Η πρώτη επαφή της ηγεσίας του υπουργείου με τους συνδικαλιστές του Μετρό και του τραμ ενδέχεται να γίνει να γίνει αύριο ή την Τρίτη, ενώ για τους υπόλοιπους η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο διάλογο ενώ συνεχίζουν να απεργούν.

«Στόχος του υπουργείου είναι η εξυγίανση και η αναδιοργάνωση των φορέων, ώστε να έχουν προοπτική και μαζί με αυτούς να αισθάνονται ασφαλείς και οι εργαζόμενοι», τονίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας ότι «αν αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα για ιδιωτικοποιήσεις ζημιογόνων φορέων, τότε ακολουθούν απολύσεις».

Παράλληλα ο κ. Ρέππας στέλνει και ένα μήνυμα προς τους συνδικαλιστές, λέγοντας πως «τα στερεότυπα του συνδικαλισμού βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την εποχή που μπήκαμε και πως αντί να κάνουμε το προσωπικό πρόβλημα εθνικό ζήτημα, να κάνουμε το εθνικό ζήτημα προσωπικό πρόβλημα».
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: